Matrasreiniging

Voor gezonde en schone matrassen

ucc services mattress cleaningWe brengen een derde van ons leven door op ons matras. Onderzoek heeft aangetoond dat 95% van alle matrassen is verontreinigd en een mogelijke bedreiging vormt voor de gezondheid en veiligheid. Het is niet prettig om nauw persoonlijk contact te hebben met een oppervlak dat vooral stofmijt en hun uitwerpselen bevat.

LEES hieronder meer over stofmijt en allergieën.

Of u nu verantwoordelijk bent voor de gezondheid van uzelf en uw naaste verwanten of voor een heel hotel of ziekenhuis met klanten of patiënten, gezonde slaapomstandigheden spelen een belangrijke rol. Onze matrasreinigingsdiensten worden uitgevoerd door onze uiterst goed getrainde en professionele medewerkers. We werken op een efficiënte en betrouwbare manier om schone en hygiënische slaapomgevingen te realiseren. We gebruiken tal van geavanceerde reinigingsproducten en hoogwaardige apparatuur om de beste resultaten te boeken.

De matrasreiniging van UCC-Services biedt:

 • Service op uw locatie
 • Droge reinigingsmethode
 • Matras direct beschikbaar voor gebruik
 • Reiniging zonder chemische stoffen
 • Verlengt de gebruiksduur van uw matras
 • Neutraliseert geuren
 • Anti-allergenenbehandeling

Vier fasen van diepe reiniging van het matras

 1. Het krachtige, speciaal ontworpen en mobiele reinigingssysteem voor matrassen genereert trillingen met hoge frequentie. Met deze trillingen op hoge frequentie wordt het stof- en vuildeeltjes en uitwerpselen verpulvert in het matras. Daardoor raakt alle verontreiniging, zoals de uitwerpselen van stofmijten, huidschilfers en urinekristallen, los.
 2. Het stofzuigsysteem wordt op het matras geplaatst, waarna het alle stofdeeltjes in een filter opvangt. Dit filter is ontworpen om 99,97% van alle verontreinigingen en die groter dan 0,3 micron zijn vast te houden.
 3. UVC-reiniging. In deze fase wordt het matras onder een uv-licht gelegd, dat stofmijten, bacteriën en sporen doodt. Deze sterilisatie wordt uitgevoerd zonder chemische stoffen.
 4. Uw matras wordt behandeld met anti-stofmijtspray. De spray gaat geurtjes te lijf, neutraliseert de uitwerpselen met allergenen die huisstofmijten achterlaten en kan worden gebruikt op nieuwe vlekken.

Stofmijt en allergieën

Matrassen vormen de ideale omgeving voor stofmijten. Stofmijten zijn kleine schepseltjes die deel uitmaken van de spinachtigen. Ze gedijen bij een temperatuur van meer dan 20°C met een relatieve luchtvochtigheid van 60-80%. Deze omstandigheden zijn bijna exclusief te vinden in het matras waarop u elke nacht slaapt. Schilfers vol bacteriën, afkomstig van de droge huid van uzelf en uw huisdieren, bieden stofmijten een bron van voedsel. Hun voortplantingssnelheid is zeer hoog. Bovendien zijn hun natuurlijke vijanden, zoals roofmijten, uitgestorven.bed bugs and mites

In een gram stof zijn tot wel 2.500 stofmijten geteld. Dat betekent dat elk dubbele matras tot wel twee miljoen stofmijten bevat! Elke stofmijt produceert per dag ongeveer 20 uitwerpselen. Deze bevatten allergenen in de vorm van protease-enzymen. Zij kunnen het beschermende vlies in de neus, keel en longen aanvallen. Wanneer in bed wordt bewogen, vliegen de allergenen door de lucht en kunnen ze gemakkelijk worden ingeademd. Dit stimuleert het immuunsysteem van het lichaam, waardoor astma- en rhinitissymptomen worden veroorzaakt.

Verwijderen we alle vlekken uit matrassen?

Ja en nee. Met onze schoonmaakmethode verwijderen we geen vlekken uit matrassen. We hebben echter speciale vlekkenverwijderaar. De resultaten zijn erg afhankelijk van het type vlek, hoe oud de vlek is en meer. De meeste vlekken zijn er al een tijdje en werden eerder behandeld. Ook de pH-waarde speelt een rol (verandering van kleur van de vezels door transpiratie of urine). Daarom kunnen we niet in 100% van de gevallen garanderen dat de vlek kan worden verwijderd.